ЗВЕРНИ УВАГУ

‡агрузка...

ПОГОДА у районі

КУРС ВАЛЮТ

КОРИСНЕ

ОПИТУВАННЯ, ТЕСТИ


02.05.2019

Чи потрібний у Червонограді скейт-парк?


15.04.2018

Пройди легкий, цікавий та водночас з хитринкою тест з англійської мови.


17.03.2018

Давайте перевіримо, чи добре Ви знаєте породи собак? (Тест)


18.10.2017

Опитування: де у Червонограді найсмачніша піца?


26.04.2017

ТЕСТ: а Ви добре знаєте місцевий говір?

Більше опитувань →

Цікаві тести →


РОБОТА



Робота у Червонограді →

Робота в Польщі →


МИ У ФЕЙСБУЦІ

Як правильно варити овочі.

опубліковано : 26.07.2015

Фото|Над Бугом

Овочі потрібно варити в малій кількості води так, щоб вода покривала овочі не вище 1 см. Найкращими способами варіння вважається варіння на пару і варіння в малій кількості рідини.

Чим більші овочі, тим менше поживних речовин вони втрачають при варінні. А також цілісні овочі при варінні краще зберігають поживних властивостей, ніж нарізані шматочками.

Щоб краще зберегти вітаміни, овочі закладають для варіння тільки в киплячу воду, невеликими порціями.

Швидкозаморожені овочі - помідори, зелений горошок, овочеві суміші - закладають для варіння, не розморожуючи, прямо в киплячу рідину.

Всі овочі рекомендується варити в підсоленій воді, крім зеленого горошка і буряка. Так як в солоній воді зелений горошок вариться довго, а буряк втрачає смак.

Овочі найкраще відварювати в емальованому посуді без дефектів (відколена емаль) з щільно закритою кришкою.

При варінні різних овочів, овочі закладають по черзі: в першу чергу ті, які вимагають більш тривалого варіння. Наприклад, буряк готується за 1 годину 15 хвилин варіння, капуста - 30-50 хвилин, ціла картопля - 25-30 хвилин, морква - 20-30 хвилин, щавель і шпинат - 10 хвилин.

Щавель, шпинат, стручки квасолі і лопатки зеленого горошку варять у великій кількості киплячої води, щоб зберегти їх натуральний колір.

Додавання кислоти уповільнює відварювання овочів, тому кислоту, а також продукти, що містять кислоту, такі як томат, помідори, огірковий розсіл, солоні огірки і т.д. додають наприкінці варіння.

Якщо варені овочі тримати у воді, де вони варилися, вони стають водянистими і несмачними. Тому рекомендується після відварювання злити воду або відкинути овочі на друшляк. Тільки цвітну капусту можна зберігати нетривалий час у відварі.

Овочі, зварені в шкірці, легше і краще очищаються в гарячому вигляді. А також для приготування пюре овочі потрібно протирати гарячими.

Сира капуста при обсмажуванні стає сухою і несмачною, тому обов'язково треба варити капусту перед обсмажуванням. А для начинок перед обсмажуванням подрібнену сиру капусту обдають окропом.


Пошир для друзів!



ЦІКАВО :




Загрузка...


ПРИЄДНУЙСЯ ДО НАС У СОЦМЕРЕЖАХ


сторінка : Леді | Головна