ЗВЕРНИ УВАГУ


ПОГОДА у районі

КУРС ВАЛЮТ

ОПИТУВАННЯ, ТЕСТИ


02.05.2019

Чи потрібний у Червонограді скейт-парк?


15.04.2018

Пройди легкий, цікавий та водночас з хитринкою тест з англійської мови.


17.03.2018

Давайте перевіримо, чи добре Ви знаєте породи собак? (Тест)


18.10.2017

Опитування: де у Червонограді найсмачніша піца?


26.04.2017

ТЕСТ: а Ви добре знаєте місцевий говір?

Більше опитувань →

Цікаві тести →


РОБОТА



Робота у Червонограді →

Робота в Польщі →


МИ У ФЕЙСБУЦІ

Які фрукти варто та корисно їсти взимку?

опубліковано : 22.12.2015

У холодну пору року, наш організм, як ніколи потребує вітаміни і мінерали.

Щоб зберегти здоров'я і міцний імунітет, варто включити в свій раціон деякі корисні фрукти. Це - яблука, хурма, ківі, гранат.

І хоча вважається, що краще всього їсти фрукти своєї місцевості, відмовлятися від заморських дарів не варто.

Яблука.

Корисний фрукт номер один, на який варто звернути увагу взимку. У них багато заліза, вітамінів, А, В і С. Вони очищають кров і покращують стан лімфатичної системи. Зелені яблука кисло-солодких сортів містять багато заліза. Крім того, в насінні таких яблук багато йоду: 5-6 яблучних зерняток покривають добову потребу.

Гранат.

Гранат, один з найдавніших фруктів, що застосовувалися в лікувальних цілях. Сік граната збуджує апетит і регулює діяльність шлунку. Він також має сечогінну, жовчогінну, сильну протизапальну і антисептичну дію. Гранат корисний при простудних захворюваннях і дуже допомагає всім ослабленим хворобами.

Ківі.

Багате джерело вітаміну С, денна норма якого міститься всього в одному плоді. У фрукті багато калію, магнію і заліза, цукрів, органічних кислот і пектинів.

Хурма.

Самий зимовий гість на наших прилавках. Mагній, який міститься в хурмі, знижує ймовірність утворення каменів у нирках, а вітамін А - захищає від раку. Вітаміни С і P, якими теж не обділена хурма, зменшують крихкість судин. При хворобах нирок і серця потрібно з'їдати по 3-4 плоди в день.

Хурма містить в 2 рази більше корисних мікроелементів, ніж яблука, а також багато антиоксидантів. До її складу входять калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, залізо і легкозасвоювані вуглеводи. У ній також багато магнію, який сприяє виведенню шлаків і токсинів з організму.


Фрукти, які потрібно їсти взимку, - це також апельсини, мандарини, грейпфрути і лимони. Вони містять бета-каротин або вітамін А, корисний для шкіри і травлення, а також вітамін В6, який бореться з депресією, і багато фолієвої кислоти, поліпшує гормональний обмін.

Лимон і лайм буквально незамінні при застуді, гіпертонії і порушеннях обміну речовин. Не менш ніж сік, цінується і шкірка цих фруктів - цедра. Вітаміну С в ній майже в три рази більше, ніж у плодової м'якоті. Висушену лимонну цедру можна використовувати у складі травних чаїв.

Пошир для друзів!




ЦІКАВО :





ПРИЄДНУЙСЯ ДО НАС У СОЦМЕРЕЖАХ

nadbugom.in.ua


сторінка : Блог Червонограда | Головна