ЗВЕРНИ УВАГУ


КУРС ВАЛЮТ

ОПИТУВАННЯ, ТЕСТИ


02.05.2019

Чи потрібний у Червонограді скейт-парк?


15.04.2018

Пройди легкий, цікавий та водночас з хитринкою тест з англійської мови.


17.03.2018

Давайте перевіримо, чи добре Ви знаєте породи собак? (Тест)


18.10.2017

Опитування: де у Червонограді найсмачніша піца?


26.04.2017

ТЕСТ: а Ви добре знаєте місцевий говір?

Більше опитувань →

Цікаві тести →


РОБОТА



Робота у Червонограді →

Робота в Польщі →


МИ У ФЕЙСБУЦІ

Сало визнали кориснішим за оливкову олію.

опубліковано : 03.12.2021


Оливкова олія, що традиційно вважається найкориснішим для здоров’я продуктом, поступилася свинячому салу!


Зокрема, виявилося, що сало (а також вершкове масло) набагато доречніше для використання для приготуванні гарячої їжі. Таке встановили вчені з Університету Де Монтфорт в Англії. Дослідники заявили, що хоча користь рослинної олії добре відома, готувати на оливковій, соняшниковій чи кукурудзяній олії шкідливо для здоров’я.
“Краще використовувати для приготування їжі свиняче сало або вершкове масло”, — радять вчені. На користь цього висновку говорять результати 20-річного дослідження щодо вивчення складу хімічних речовин, які виділяються в процесі нагрівання різних харчових жирів.


Фахівці дійшли висновку, що під час приготування на рослинній олії відбувається виділення альдегідів — речовин, чий вплив на організм пов’язаний з підвищеним ризиком розвитку раку, хвороб серця і пошкодження мозкових функцій.


Наприклад, у рибі, приготованій на соняшниковій або кукурудзяній олії, міститься в 200 разів більше токсичних альдегідів, ніж допускають стандарти безпеки.


Вчені пояснюють, що отримані відомості не свідчать про безумовну шкоду рослинних олій. Головна їх користь полягає в тому, що вони містять поліненасичені жирні кислоти — важливий елемент для повноцінного харчування людини. Проблема в тому, що при нагріванні ці компоненти виділяють більше токсичних сполук, ніж мононенасичені жирні сполуки, присутні в таких продуктах, як сало, вершкове або кокосове масло, коментують вчені. При цьому особливу небезпеку становить те, що зазначені сполуки мають властивість накопичуватися в організмі, нарощуючи свій шкідливий потенціал для здоров’я.




ЦІКАВО :





МИ У СОЦМЕРЕЖАХ


сторінка : Блог Червонограда | Головна