ОПИТУВАННЯ, ТЕСТИ
02.05.2019
Чи потрібний у Червонограді скейт-парк?
15.04.2018
Пройди легкий, цікавий та водночас з хитринкою тест з англійської мови.
17.03.2018
Давайте перевіримо, чи добре Ви знаєте породи собак? (Тест)
18.10.2017
Опитування: де у Червонограді найсмачніша піца?
26.04.2017
МИ У ФЕЙСБУЦІ
Секрети приготування локшини wok. Що треба про це знати?
опубліковано : 17.10.2022

Якщо ви ніколи не пробували особливу локшину Wok у Львові, то помилково можете вважати, начебто ця страва це всього навсього якісь макарони. Однак ця гастрокультура призначена для справжніх гурманів, кому цікаве поєднання різних особливих смаків. Завдяки Yoki Ви можете замовити ті самі неймовірно відомі коробочки, які постійно з’являються в голівудському кіно. Проте якщо ви хочете і маєте час покулінарити самостійно, то ми з цим вам допоможе, розповімо що і як треба робити в такій ситуації.
Що потрібно для приготування Вок вдома?
Якщо бажаєте створити смачну локшину, як це роблять професійні кухарі, то варто не тільки знати всі тонкощі рецептури, а також мати певне спеціальне кухонне приладдя. В першу чергу потребується сама легендарна сковорода Вок. Вона має високі стінки. Користуватись таким посудом можна лише на паяльнику або плиті з газовими камфорками. Також через нестійке дно є високий ризик перевернути їжу на себе під час приготування.
Для новачків під час приготування вдома зручніше користуватись “європейським” Вок. Його особливість в тому що він має плоске дно. Це означає, що готувати набагато простіше й не потрібно постійно притримувати рукою сковорідку. Які ще прилади потрібні?
◾️ Каструля, де буде проходить відварювання локшини вок. ◾️ Друшляк, який незамінний під час приготування будь-якої локшини. ◾️ Дерев’яна або силіконова лопатка. Оскільки в момент приготування важливо дуже швидко перемішувати наявні інгредієнти. ◾️ Посуд для подачі готових страв: це палички бамбукові для їжі, а також глибокі тарілки. Дуже корисними будуть також тарілочки для соусу.
Секрети приготування локшини Wok. Що потрібно для цього знати?
Коли інгредієнти готують на Вок, то страви більш корисні, ніж якщо це робити на звичайній сковорідці. Це відбувається завдяки швидкому обжарюванню, під час якого зберігаються корисні мікроелементи та вітаміни. Що варто знати, щоб страва добре вийшла з першого разу?
1. При нарізанні овочів та м’яса, важливо щоб вони були однакової форми та розмірів. Наприклад, брусочками чи соломкою. 2. Локшину важливо готувати заздалегідь, а не одразу з усіма інгредієнтами на Вок, інакше не вийде рівномірно термічно обробити всі продукти. 3. Усе має бути під рукою. І якщо довго шукати потрібний інгредієнт, то вмістилище сковорідки може згоріти. 4. Правильно підібрати інгредієнти для страви. Для м’ясної страви можна використати філе індички або курки, також вирізка яловичини чи свинини теж підходить для приготування. А от овочі краще брати на свій смак, проте було б добре, щоб для їх приготування не потрібна була тривала термічна підготовка. Підходить морква, перець, кабачки, квасоля. 5. Вогонь не можна зменшувати. Добре нагрійте пательню й смажте на великому вогні. Дуже важливо постійно помішувати. Саме така технологія й створює особливий смак. 6. Треба правильно вибрати масло. Вершкове й оливкове зовсім не підходять, бо почнуть диміти від високої температури. Краще кокосова або кунжутна олія. 7. Якщо об’єми страви великі, тоді класти на сковороду їх потрібно поступово.
Звичайно, це далеко не всі секрети, як створити ідеальну локшину вок. Для цього все ж потрібен досвідчений кухар з ідеальними кулінарними техніками. І якщо хочете спробувати досконалу страву, то в такому разі замовте на Yoki.
ЦІКАВО :
МИ У СОЦМЕРЕЖАХ