ЗВЕРНИ УВАГУ


КУРС ВАЛЮТ

ОПИТУВАННЯ, ТЕСТИ


02.05.2019

Чи потрібний у Червонограді скейт-парк?


15.04.2018

Пройди легкий, цікавий та водночас з хитринкою тест з англійської мови.


17.03.2018

Давайте перевіримо, чи добре Ви знаєте породи собак? (Тест)


18.10.2017

Опитування: де у Червонограді найсмачніша піца?


26.04.2017

ТЕСТ: а Ви добре знаєте місцевий говір?

Більше опитувань →

Цікаві тести →


МИ У ФЕЙСБУЦІ

Поради експерта: Як обрати смачний кавун та диню.

опубліковано : 22.08.2023


Через холодну весну сезон кавунів і динь в Україні почався пізно, проте саме у серпні вже можна вибрати найсмачніші і найароматніші баштанні. Як це зробити, розповів фермер Віталій Іванків, який займається вирощуванням баштанних культур.


“При виборі кавунів… перше – це звук: потрібно постукати. Також сухий хвостик показує на стиглість кавуна і термін збору. Найголовніше – свіжість, хвостик і звук… Це вказує на смак”, – розповідає експерт.


На смак також впливає стать кавуна.


“Дівчинка” смачніша. Її можна вибрати за плямоюм, яка знаходиться із протилежного боку від хвостика. Ця точка повинна бути великою і широкою: якщо більше 1,5-2 см – то це “кавуниха”. У них більш насичений смак, концентрація смакових і мінеральних речовин, безпосередньо, у самій кавунисі більша. Через те і смак відрізняється”, – пояснив фахівець.


“Диня повинна бути не зеленою, звичайно, колір повинен бути жовтим. Вона повинна бути не прим'ятою. Її смак підтверджується запахом. Запах повинен бути “стиглим”, він так і називається “запах стиглої дині”. За хвостиком ви ніяк не визначите”, – зазначив експерт.


Додамо, що після купівлі кавуни і дині можна зберегти надовго у темних і холодних місцях. Оптимальна температура для цього становить +2…+ 3°С. Якщо їх періодично перевертати, баштанні збережуться набагато краще.


Якщо куштувати кавуни та дині у сезон та "з розумом" то, звісно, організм отримає вітаміни та корить від такого споживання. Як прокоментувала Олена Фенюк, начальник управління соціально-гігієнічного моніторингу та аналізу ризиків Держсанепідслужби України, клітковина кавуна очищує кишківник і покращує травлення. Однак, Фенюк радить не давати баштанні дітям молодшим двох років. Разом з тим, для дитини 2-3 років краще обмежитися порцією ягоди масою 80-100 грамів, а 3-6 років – 100-150 грамів.




ЦІКАВО :






МИ У СОЦМЕРЕЖАХ


сторінка : Леді | Головна