ОПИТУВАННЯ, ТЕСТИ
02.05.2019
Чи потрібний у Червонограді скейт-парк?
15.04.2018
Пройди легкий, цікавий та водночас з хитринкою тест з англійської мови.
17.03.2018
Давайте перевіримо, чи добре Ви знаєте породи собак? (Тест)
18.10.2017
Опитування: де у Червонограді найсмачніша піца?
26.04.2017
МИ У ФЕЙСБУЦІ
Як правильно варити гречку.
опубліковано : 09.08.2015

Про те, як правильно зварити гречку, знають не багато господинь. Тому гречана каша неохоче сприймається членами сім'ї в якості сніданку або гарніру. Щоб приготувати гречку розсипчасту або на молоці, потрібно знати декілька хитрощів. Отож, розказуємо.
РОЗСИПЧАСТА ГРЕЧКА.
Інгредієнти :
1) Гречана крупа - 1 частина.
2) Вода - 2 частини.
3) Сіль за смаком.
Спосіб приготування :
Воду закип'ятити в каструлі, посолити;
Гречану крупу перебрати від сміття і промити в трьох водах;
Засипати крупу в каструлю і накрити кришкою;
Вогонь зменшити до мінімального, тримати гречку на плиті 8 хвилин;
Зняти каструлю з вогню і укутати в теплий рушник;
Дати каші дійти протягом 25 хвилин.
Найкраще розсипчасту гречку варити в казанку або каструлі з товстими стінками, в крайньому випадку - в сковороді. Щоб гарнір вийшов розсипчастим, під час варіння гречку не можна перемішувати. Якщо варити її без кришки, то буде потрібно не 2, а 2,5 частини води, так як половина склянки випарується під час варіння. Але традиційно каша повинна пропарюватися під кришкою.
ГРЕЧКА НА МОЛОЦІ (молочна гречана каша).
Інгредієнти :
1) Гречана крупа - 1 частина.
2) Молоко - 5 частин.
3) Цукор,cіль за смаком.
4) Вершкове масло - 1 ст.ллжка
Спосіб приготування :
Молоко налити в каструлю, додати сіль, ваніль і цукор;
Поставити молоко на вогонь і довести до кипіння;
Гречку промити в трьох водах і додати в молоко;
Коли молоко знову закипить, потрібно додати вершкове масло;
Гречану кашу слід періодично помішувати під час приготування, яке становить 40 хвилин. Весь цей час вогонь повинен бути мінімальним;
Накрити кашу кришкою і дати їй дійти протягом 10 хвилин.
Так як молоко любить «тікати», ємність для варіння за обсягом повинна перевищувати ємність рідини в два рази. Якщо прогавити чергове помішування, то на поверхні каші утворюються молочні плівки. Вони не дуже приємні на смак, і дітям точно не сподобаються. Щоб їх не було, потрібно вчасно помішувати кашу. Але якщо вони все-таки утворилися, то плівки потрібно обережно видалити за допомогою ложки.
ЦІКАВО :
МИ У СОЦМЕРЕЖАХ