ЗВЕРНИ УВАГУ


КУРС ВАЛЮТ

ОПИТУВАННЯ, ТЕСТИ


02.05.2019

Чи потрібний у Червонограді скейт-парк?


15.04.2018

Пройди легкий, цікавий та водночас з хитринкою тест з англійської мови.


17.03.2018

Давайте перевіримо, чи добре Ви знаєте породи собак? (Тест)


18.10.2017

Опитування: де у Червонограді найсмачніша піца?


26.04.2017

ТЕСТ: а Ви добре знаєте місцевий говір?

Більше опитувань →

Цікаві тести →


МИ У ФЕЙСБУЦІ

Як правильно варити гречку.

опубліковано : 09.08.2015

Про те, як правильно зварити гречку, знають не багато господинь. Тому гречана каша неохоче сприймається членами сім'ї в якості сніданку або гарніру. Щоб приготувати гречку розсипчасту або на молоці, потрібно знати декілька хитрощів. Отож, розказуємо.


РОЗСИПЧАСТА ГРЕЧКА.

Інгредієнти :

1) Гречана крупа - 1 частина.

2) Вода - 2 частини.

3) Сіль за смаком.

Спосіб приготування :

Воду закип'ятити в каструлі, посолити;

Гречану крупу перебрати від сміття і промити в трьох водах;

Засипати крупу в каструлю і накрити кришкою;

Вогонь зменшити до мінімального, тримати гречку на плиті 8 хвилин;

Зняти каструлю з вогню і укутати в теплий рушник;

Дати каші дійти протягом 25 хвилин.

Найкраще розсипчасту гречку варити в казанку або каструлі з товстими стінками, в крайньому випадку - в сковороді. Щоб гарнір вийшов розсипчастим, під час варіння гречку не можна перемішувати. Якщо варити її без кришки, то буде потрібно не 2, а 2,5 частини води, так як половина склянки випарується під час варіння. Але традиційно каша повинна пропарюватися під кришкою.


ГРЕЧКА НА МОЛОЦІ (молочна гречана каша).

Інгредієнти :

1) Гречана крупа - 1 частина.

2) Молоко - 5 частин.

3) Цукор,cіль за смаком.

4) Вершкове масло - 1 ст.ллжка

Спосіб приготування :

Молоко налити в каструлю, додати сіль, ваніль і цукор;

Поставити молоко на вогонь і довести до кипіння;

Гречку промити в трьох водах і додати в молоко;

Коли молоко знову закипить, потрібно додати вершкове масло;

Гречану кашу слід періодично помішувати під час приготування, яке становить 40 хвилин. Весь цей час вогонь повинен бути мінімальним;

Накрити кашу кришкою і дати їй дійти протягом 10 хвилин.

Так як молоко любить «тікати», ємність для варіння за обсягом повинна перевищувати ємність рідини в два рази. Якщо прогавити чергове помішування, то на поверхні каші утворюються молочні плівки. Вони не дуже приємні на смак, і дітям точно не сподобаються. Щоб їх не було, потрібно вчасно помішувати кашу. Але якщо вони все-таки утворилися, то плівки потрібно обережно видалити за допомогою ложки.



ЦІКАВО :






МИ У СОЦМЕРЕЖАХ


сторінка : Леді | Головна