ОПИТУВАННЯ, ТЕСТИ
02.05.2019
Чи потрібний у Червонограді скейт-парк?
15.04.2018
Пройди легкий, цікавий та водночас з хитринкою тест з англійської мови.
17.03.2018
Давайте перевіримо, чи добре Ви знаєте породи собак? (Тест)
18.10.2017
Опитування: де у Червонограді найсмачніша піца?
26.04.2017
МИ У ФЕЙСБУЦІ
Рецепт пісної піци, яка користується популярністю у дітей та дорослих.
опубліковано : 19.03.2024

У 2024 році Великий піст перед Великоднем триватиме з 18 березня по 4 травня. Тому багато господинь шукають рецепти страв, щоб зробити пісне меню смачним та різноманітним. До вашої уваги рецепт пісної піци.
Інгредієнти для тіста: борошно (2 склянки), рослинна олія (2 ст. л.), сухі дріжджі (6 г), цукор (щіпка), сіль (щіпка), вода (150 мл).
Інгредієнти для начинки: печериці (200 г), консервовані помідори (200 г), маслини (100 г), кукурудза (за бажанням), цибуля (1 шт.), часник (2 зубчики), петрушка, кінза, кріп, томатний соус (2 ст. л.), олія (2 ст. л.), чорний мелений перець, спеції, сіль.
Приготування:
Просіюємо борошно і додаємо в нього сіль, цукор, сухі дріжджі – все перемішуємо. Вливаємо в борошно теплу, але не гарячу воду. Додаємо олію і замішуємо м'яке тісто (щоб не прилипало до рук). Накриваємо тісто вологою серветкою та залишаємо у теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло. Усі овочі промиваємо у проточній воді, очищаємо. Ріжемо великими скибочками печериці, цибулю дрібно шаткуємо. Часник пропускаємо через прес. Маслини ріжемо навпіл. Обсмажуємо печериці на олії, періодично помішуючи, поки не випарується рідина (5-7 хвилин).
Потім обсмажуємо цибулю та часник до готовності, періодично помішуючи (близько 5 хвилин). З консервованих помідорів зливаємо сік, очищаємо від шкірки і подрібнюємо, а якщо використовуємо свіжі – ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Додаємо помідори на сковороду до цибулі з часником, перемішуємо і тушкуємо 3-4 хвилини. Ділимо тісто на кілька частин, потім кожну розкочуємо в тонке коло. Деко вистилаємо пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо на нього тісто для піци. Робимо борти для начинки і знову залишаємо тісто на кілька хвилин, щоб воно підійшло. Змащуємо тісто томатним соусом, викладаємо на кожну порцію гриби, томатну начинку, маслини, кукурудзу, можна додати улюблені спеції та трави. Готуємо у розігрітій духовці 20-25 хвилин при 200 градусах. Готову пісну піцу перед подачею можна посипати зеленню.
ЦІКАВО :
МИ У СОЦМЕРЕЖАХ