ЗВЕРНИ УВАГУ


КУРС ВАЛЮТ

ОПИТУВАННЯ, ТЕСТИ


02.05.2019

Чи потрібний у Червонограді скейт-парк?


15.04.2018

Пройди легкий, цікавий та водночас з хитринкою тест з англійської мови.


17.03.2018

Давайте перевіримо, чи добре Ви знаєте породи собак? (Тест)


18.10.2017

Опитування: де у Червонограді найсмачніша піца?


26.04.2017

ТЕСТ: а Ви добре знаєте місцевий говір?

Більше опитувань →

Цікаві тести →


МИ У ФЕЙСБУЦІ

Як позбутися хімії на фруктах та овочах.

опубліковано : 13.09.2015

nadbugom.in.ua

Від нітратів і пестицидів можна частково позбутися: для цього овочі та фрукти потрібно правильно вимити і очистити.

КАПУСТА. Велика частина нітратів міститься у верхніх листках капусти і качані, тому їх потрібно викинути.

КАРТОПЛЯ. У картоплі нітрати збираються під шкіркою і в серцевині бульби, тому після того як картопля закипіла, воду необхідно злити.

ЗЕЛЕНЬ, САЛАТ, ПЕТРУШКА, КРІП. Найбільше хімії скупчується в прожилках, черешках - не потрібно це їсти. Зелень завжди стрімкіше вбирає нітрати і перед тим як додавати її в страви, вимочіть протягом години у воді.

КАБАЧКИ, ОГІРКИ, БАКЛАЖАНИ. Огірки за кольором повинні бути ніжно - трав'яного кольору, якщо вони темно-зеленого - це говорить про те, що їх перегодували нітратами. Перші кабачки і баклажани потрібно очищати від шкірки. Зріжте область плодоніжки - це саме отруйне місце.

БУРЯК, МОРКВА, РЕДИСКА. Величезна кількість нітратів міститься у верхівках і кінчиках коренеплодів, обрізайте їх перед вживанням. Не купуйте буряк з закрученими хвостиками. У моркви обрізайте 1 см хвостика, позеленіли частину потрібно обрізати повністю, в ній міститься велика кількість хімікатів.

ПОМІДОРИ. Чим товстіша шкірка помідора, тим більше він містить хімії. Не купуйте помідори оранжево-червоні, як би недозрілі. Біла м'якоть і товсті прожилки на зрізі - це сигнал великого вмісту хімії. А якщо вам все-таки попалися неякісні томати, потримайте їх у прохолодній воді близько 1 години.

КАВУНИ. Не купуйте кавуни, які розрізані навпіл і обгорнуті в плівку - це хороша основа для розмноження бактерій і мікробів. Якщо кавун має товсті жовтуватого відтінку прожилки, значить його удобрювали. Можна провести невеликий тест: покладіть м'якоть на одну хвилину в склянку з водою, якщо вода змінила колір - значить кавун підгодовували, якщо вона просто помутніла - ягода чиста.

ГРУШІ ТА ЯБЛУКА. Купуючи фрукти, візьміть їх у руки, якщо відчуєте що плоди слизькі і липкі, значить вони оброблені дифенілами для того щоб вони не псувалися і довго зберігалися. У Євросоюзі, США, дифеніл заборонений через його сильну канцерогенну і алергенну властивість. Оброблені дифенілами фрукти потрібно очистити від шкірки.


Самі забруднені овочі та фрукти надходять до нас з Голландії, Туреччини, Ізраїлю, Єгипту. У них бідна земля і вона просто не може дати багатий урожай без істотної кількості добрив.




ЦІКАВО :






МИ У СОЦМЕРЕЖАХ


сторінка : Леді | Головна